söndag 31 januari 2010

Freakshow

Freakshow var grymt, mycket folk i galna kläder, trevligt sällskap och bra dansmusik. Har fortfarande lila axlar dock (bilderna är helt oredigerade - vi är helt enkelt freaks, haha).

torsdag 28 januari 2010

Poison Ivy


Fullt upp - som vanligt.

Examensarbete, extrajobb, marknadsplanerande, reseplanerande... och imorgon blir det freakshow med utklädning på temat fantasy vs science fiction. Har planerat lila kroppsfärg men får väl se vad resultatet blir.


***


Kom på att det finns mängder av söta, fjolliga små plastblommor på ringar (den sorten morforäldrar sätter runt ljus) billigt på 2:nd hand, så jag och Kexet skaffade en hel armé av dem. Nu återstår bara att se om vi ska satsa på att ta över världen med dem eller ha dem i håret. Beware...



Deltog i det alltför myckna facebooktestandet (för längesen) och konstaterade att om jag var en "supervillain" så hade jag blivit Poison Ivy. Grymt!



Underliggande psykologisk orsak till att jag skaffade rött hår? Har alltid diggat henne.

Musik:
Poison Ivy - The Paramounts
Don't talk to strangers - Dio ("Don't smell the flowers...")

(Har fortfarande inte sett Dark Knight, men i Batman & Robin spelar Uma Thurman Poison Ivy med något udda frisyr.)

tisdag 26 januari 2010

Free Bird


Min lilla rosa fågel flög iväg med en finne... hoppas den kommer tillbaks.

Snart dags att söka visum för att åka till Indien och börja rita på mönster för att kunna sy damasker m.m., alltid fullt upp. Det är tur att jag har Orvar som bistår med en hjälpande hand eller två (de ligger på golvet brevid honom vid behov).

Nu ska vi fira Sara med guldbollar, bananer och skolarbete.

*

Musik
Free Bird - Lynyrd Skynyrd

Free Like A Bird - Liptones

Film:
The Devil's Rejects

söndag 24 januari 2010

Plutten fyller år!


Finn ett fel (eller fler).


(Det ser ut som om Orvar ätit upp Zombie, men egentligen är det bara kissen som försöker komma åt hans peruk. Orvar har inga armar... och det finns nog fler konstigheter om man tittar noga, haha.)

lördag 23 januari 2010

Steamy - fjollbilder



Har fastnat på steampunk, en helt underbar stil med en massa detaljer jag älskar:

  • kugghjul
  • ångmaskiner
  • korsetter
  • viktorianskt inspirerade kjolar
  • Jules Verne
  • monoklar
  • gamla goggles
  • luftskepp
  • galna uppfinningar
  • fickur
  • ... men jag förstår fortfarande inte riktigt fascinationen för laserpistoler.

Har gjort kjolarna på bilden (tyvärr syns de inte så bra).


Dr. Gonzo: Music, man. Put that tape on.
Raoul Duke: What tape?
Dr. Gonzo: Jefferson Airplane, "White Rabbit". I need a rising sound.



Natt

Jag suger på att gå och lägga mig i vettig tid.

Hard candy - tar upp pedofili och kastrationsångest, duktiga skådespelare. Den var bra och intressant, men kanske inte direkt en happy happy-film. ;)

Shoppade en underbart mysig svart sammetsaktig morgonrock med volanger på Twilfit idag. Slutrean är farlig. Någon borde göra en insats och sätta upp varningsskyltar på stan

Har i vilket fall börjat satsa på att införskaffa så mycket som möjligt av garderoben second hand. Plånboken och världen blir en smula lyckligare. Det gäller dock inte underkläder, morgonrockar och skor. När jag får lite mer tid över ska jag ge mig på att tillverka fler egna plagg igen.

Just nu:
Johnny Cash - Hurt
Dreadful Shadows - Twist in my Sobriety

Sovadags!

Maszynka


Nu har jag börjat blogga, dvs jag har antingen gått in i någon slags regression till tidig tonårs-bekräftelsesökande via Internet eller hakat på den tekniska utvecklingen. Eller så föll jag bara för grupptrycket. ;)

Nu:
Sitter i mitt kära Göteborg och Orvar står en bit bort med svartlila peruk, kamouflagefärgat förkläde, fjäderprydd mask och fez. Han/hon är helt enkelt kungen av stil. Zombiegrisen balanserar brevid datorn och Kexet är iväg på konsert.

Lyssnar på Maszynka do swirkania och njuter av livet, och längtar en smula till Krakow. Lånade med mig några filmer av Hampisen och ska nog sätta mig och titta på Hard Candy nu. Om någon vill ha ett annat filmtips rekommenderar jag The Fall - söt, stundvis sorglig och småsurrealistisk.

Snart:
Imorgon blir det Grattis och Hejdå-fest för Slampan och Heidi (han fyller år och hon ska åka till Australien) och på söndag firar vi Pluttis födelsedag.